SAMOOBRAMBA ZA ŽENSKE

IFF Krav Maga – Life Changing … Life Saving! Ženske … kaj še čakate!?

IFF Krav Maga samoobramba za ženske je sistem, ki se ga zlahka nauči in zapomni. Temelji na vaših naravnih nagonskih gibih ter udarcih v občutljive točke napadalca, kot so prepone, grlo in oči, kar omogoča bistveno manjši osebi (kot na primer ženski), da lahko učinkovito onesposobi večjega nasprotnika.

 

IFF Krav Maga samoobramba za ženske in dekleta je zelo specifična delavnica, prilagojena številnim realnim situacijam iz vsakdanjega življenja, predvsem zaradi razlike v fizični konstituciji ženske v primerjavi z moškim napadalcem.

 

Cilj delavnice, poleg učenja tehnik samoobrambe, je povečati moč, vzdržljivost in koordinacijo, oziroma naučiti udeleženke, kako naj zavzamejo stališče in ne kažejo straha, ker je govorica telesa zelo pomembna. Naučile se bodo, kako ostati zbran, buden, kako se soočiti, spopasti, ter kako uporabiti kar je pri roki in ne nazadnje, kako najhitreje poiskati izhod.

Dekleta se učijo prepoznavati nevarne signale, ter se izogibati ali obraniti od najpogostejših napadov tipičnih za nasilje nad ženskami. Glavni del IFF Krav Maga delavnice za dekleta je obramba od enega ali več oboroženih ali neoboroženih napadalcev, obramba pred najpogostejšimi udarci, obramba pred davljenjem, obramba pred različnimi prijemi (okoli pasu, prsi, rame, potega roke, …) ter obramba pred posilstvom.

 

Osnovni principi samoobrambe nam kažejo, kako naj ženska prevzame kontrolo nad svojo varnostjo, ne glede ali je v hiši, avtu, parkirišču… V večini primerov je dovolj že zdrav razum, toda včasih tudi kljub najboljšim namenom se ne moremo izogniti neprijetni situaciji.

“Najboljša taktika je vsekakor pripravljenost!”

23826064_1482621101856523_683285316364362285_o

IFF Krav Maga delavnica je nov način »Bootcamp« vadbe, pri kateri zelo učinkovito izgubljate odvečne kilograme, oblikujete telo in se hkrati učite tehnik samoobrambe. IFF Krav Maga ni samo učenje samoobrambe, to je način, da okrepite svojo osebnost, tako fizično kot tudi psihično, povečate samozavest in izboljšate samopodobo. V boju proti nasilju je IFF KM pomagala mnogim ženskam, ter se pokazala za zelo uspešno v boju proti vsakodnevnemu stresu, od katerega v današnjem času trpi vse večje število žensk.

Kaj pridobite na IFF Krav Maga delavnici:

  • Povečanje moči, vzdržljivosti, koordinacije
  • Razvijanje najmočnejšega ženskega orožja – ženski um
  • Kontroliranje čustev
  • Dvig samozavesti
  • Kontroliranje strahu
  • Boljša ozaveščenosti do okolice
  • Boljši rezultati pri delu pod pritiskom
  • Boljše in hitre odločitve v stresnih situacijah

Dolgo je veljalo, da se tehnike samoobrambe lahko naučijo samo tiste ženske, ki že leta trenirajo borilne veščine. A temu ni tako, ravno nasprotno, tehniko samoobrambe se zlahka nauči vsaka ženska ne glede na starost, izkušnje, ter ne glede na fizično pripravljenost. Potrebna je samo volja!