10 NEVERJETNIH PREDNOSTI HOJE 30 MINUT NA DAN

10 NEVERJETNIH PREDNOSTI HOJE 30 MINUT NA DAN

Hoja je telesna vadba, po kateri lahko posežejo tako stari kot mladi, tako zagrizeni športniki kot tudi tisti, ki niso še nikoli telovadili – hoja je skratka primerna za vse. Hojo lahko v naš vsakdan vključimo na zelo preprost način: poleg tega, da se odpravimo na sprehod v naravo, se lahko sprehodimo tudi do bližnje trgovine, v službo (če ni predaleč), na obisk k prijateljem in tako naprej.

Hoja je odlična telesna dejavnost

Z vsakim korakom, ki ga namreč naredimo, smo zmanjšali tveganje za nastanek srčno-žilnih bolezni, rakavih bolezni, tesnobe, depresije in debelosti. Pa si poglejmo različne prednosti hoje: hoja je prijazna do sklepov in ohranja našo mišično maso, poleg tega zavira procese staranja ter poskrbi za boljšo držo in ravnotežje. S hojo vzdržujemo tudi kostno gostoto, krepimo vezivno tkivo ter pospešujemo presnovo, da o tem, kako učinkovito se manjša delež telesne maščobe, sploh ne govorimo. Nenazadnje pa hoja poskrbi tudi za obilje življenjske energije!

Prednosti pa še ni konec. S hojo koristimo našemu krvnemu obtoku, se na odličen način izognemo stresu ter porabimo kar nekaj kalorij. Zato naj hoja postane vaša vsakodnevna rutina. A nikar ne pretiravajte, začnite lepo počasi, s krajšim sprehodom, nato pa čas hoje in njeno intenzivnost počasi stopnjujte.

Svetujemo vam torej, da poskrbite za ustrezna oblačila ter obutev ter vzamete pot pod noge. S hojo boste v eni uri porabili od 330 do 420 kalorij, to pa ni zanemarljiv podatek. Med sprehajanjem bodite pozorni tudi na pravilno telesno držo, dolžina in hitrost korakov naj bosta taki, da vam bo med hojo res udobno in prijetno. Večjo intenzivnost lahko dosežete z močnejšim gibanjem rok.

Vir: http://www.agencija-zz.si/

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.